Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti terv vetélkedőnek Székelyudvarhelyen, amelyet a helyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiummal közösen szervez.

A vetélkedők szervezése és kivitelezése közben egyértelművé vált, hogy valamiképpen a diákok felkészülését támogatni kellene, hiszen számos, alapvető és gyakorlati információ híján vannak.

A Szövetség végül egy 8-10 részes, 35-45 perces tematizált előadássorozatot tervezett, melyek mellé a versenyekre készülő diákok felkészülés gyanánt egyrészt szabadon letölthetik az előadás bemutatóját (.pps), másrészt az előadás megnézése után kitölthetnek egy tesztet, ahol ellenőrizhetik ezeket az alapismereteiket.

Az eredeti elképzelések szerint az előadások az iskola tanulói előtt folytak volna, egyúttal videóra rögzítve az anyagot. A járványnak köszönhető előírások miatt végül a képzések/előadások majd online lesznek csupán elérhetők és a refis középiskolás diákok + tanáraik számára szabadon elérhetők.

szekelyudvarhely

A 2020-2021-es iskolai évben, de még 2020-ban, a Gazdaság & FIATALOK nevet viselő online előadássorozat három előadására fog sor kerülni a következőkben a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium aulájában:

  1. október 28-án az Üzleti jogról lesz szó, előadó: Bálint Csaba közgazdász, adótanácsadó, tanár,
  2. november 04-én az Emberi erőforrásokról szól majd az előadás, előadó itt is Bálint Csaba,
  3. november 11-én a Költségvetés lesz a terítéken, előadó: Deák Judit közgazdász.

Az előadások médiapartnere a Media Grup Market ADV és a Star rádió.

A programot Székelyudvarhely város önkormányzata is támogatja!