Nyomtatás

 

A székelyudvarhelyi magánvállalkozók szervezetének, az SZMVSZ-nek a képviselőivel találkozott a hétvégén, Hegedüs Csilla, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára.

Az SZMVSZ meghívására, az udvarhelyi vállalkozói szervezet székhelyére látogatott el Hegedüs Csilla, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára, hogy megbeszélést folytasson a helyi vállalkozók képviselőivel – adja hírül közleményében a székely anyaváros magánvállalkozóit tömörítő szervezet.

A találkozón részt vett Ladányi László, Hargita megyei parlamenti képviselő, az SZMVSZ-t pedig Jakab Áron Csaba elnök, valamint Ambrus Sándor alelnök képviselte.

A megbeszélésen a helyi vállalkozói szférát érintő pályázati és támogatási lehetőségek kerültek terítékre, hangsúlyosan az Országos Helyreállítási Terv vonatkozásában, elhangzott, hogy a tervben meghatározott források egy része a vállalkozások fejlesztésére, míg a döntő többsége az önkormányzatok által eszközölt zöld fejlesztésekre és beruházásokra fordítható. Hegedüs Csilla elmondta, hogy a pályázatok mindegyikének – legyenek azok önkormányzati vagy vállalkozói fejlesztések – a célul kitűzött zöld átállás feltételeit kell teljesíteniük. Ebbe kell illeszkednie minden fejlesztésnek, erre kell felkészülniük tehát a vállalkozóknak is.

Ahogy azt Hegedüs Csilla államtitkártól megtudtuk, az Országos Helyreállítási Terv sosem látott lehetőségeket, valamint nem kis kihívást jelent mind az önkormányzatoknak, mind pedig a cégeknek. Erre készülnünk kell, ehhez pedig rendkívül fontos a jó kommunikáció, a hatékony együttműködés. Az államtitkár az első lépést megtette: eljött, részletesen tájékoztatott – a labda már a helyi döntéshozóinknál pattog” – közölte a Maszollal Jakab Áron Csaba SZMVSZ-elnök.

A megbeszélésen szóba került az innováció támogatási rendszere, valamint a vidékfejlesztés egyes kérdései, megvitatták az RMDSZ a szakoktatásra vonatkozó javaslatait, továbbá a duális oktatás jelenlegi állapotát és fejlesztésének javasolt irányát.

Az SZMVSZ-találkozó után Hegedüs Csilla az udvarhelyi városházán találkozott az udvarhelyszéki polgármesterekkel, majd meglátogatta a székelyderzsi vártemplomot, Erdély egyetlen magyar UNESCO listás műemlékét és a székelydályai templomot is.

 

Forrás: maszol.ro