Nyomtatás

 

Kedden, augusztus 01-én került sor Tusnádon az AREC (Arab Megújuló Energia Bizottság - Arab Renewable Energy Commission) és a sepsiszentgyörgyi székhellyel rendelkező Green Energy Klaszter, valamint Pro Wood Klaszter képviselői közötti találkozóra, melyre meghívást kapott az SZMVSZ, valamint a székelyudvarhelyi székhellyel rendelkező Save Energy Klaszter is.

20230801 01dA találkozón az AREC 14 tagú arab küldöttsége (mérnökök, politikusok Jordániából, Kuvaitból, Palesztinából, Egyesült Arab Emirátusokból, Szíriából) valamint az előbb említett klaszterek tagjai a zöld-, megújuló energia témában tartottak megbeszélést, tapasztalatcserét, és vizsgálták meg a további együttműködés lehetőségeit.

Amint elhangzott, ma az energiaszektort illető fejlesztések és lehetőségek nem csak egy szektort érintenek – az érintettek az energia mellett további témákban is otthon-, valamint jelen kell legyenek, ld. például a körkörös gazdaság, a fenntartható gazdaság stb. kérdését is.

20230801 04dAz AREC delegációt Eng. Mohammed Al-Taani vezette. A találkozón a Green Energy Klasztert Vajda Lajos elnök (a CLUSTERO / Romániai Klaszter Szövetség alelnöke), a Pro Wood Klasztert Bagoly Miklós Levente elnök, az SZMVSZ-t Jakab Áron Csaba elnök, és a Save Energy Klasztert Györffy Attila elnök képviselték. Czine Zsolt-Attila szervezőként és moderátorként erősítette a rendezvényt.