Nyomtatás

 

Nemzetközi konferenciát szervezett Kányád község polgármesteri hivatala több országból származó helységek képviselőivel Székelyudvarhelyen, melynek témája "Közös jövőnk Európában" volt.

A konferencia fő célkitűzései közé tartoztak a tapasztalatcserék, a közös együttműködési lehetőségek feltérképezése gazdasági, oktatási vagy akár kulturális téren.

A gazdasági jelen elemzéséhez és a helyi vállalkozói tapasztalatok megismeréséhez az SZMVSZ nyújtott segítséget egy előadással, előadóként Jakab Áron Csaba elnökkel - aki egy rövid szervezeti bemutató után részletezte a közös piacban rejlő lehetőségeket. Amint az elnök úr elmondta, mindig mindenben vannak és lesznek gondok, akadályok, de a jó vállalkozó rugalmas, megkapja a helyzetből kihozható lehetőségeket és él vele. Előadását egy javaslattal zárta: az, hogy támogatott módon itt ülünk több országból, személyesen is megismerhetjük egymást, egy óriási lehetőség - ne menjen senki úgy haza, hogy nem kötött egy üzletet, nem vitt magával egy fontos, hasznosítható információt, vagy tapasztalatot...   

A találkozó a következő napokban további programokkal folytatódott.