Az SZMVSZ tagjainak lehetősége lesz jogi kérdésekben tanácsot kérni szakembertől. A kérdéseket (csak a vállalkozásokat érintő kérdések) a jogitanacs@szmvsz.ro e-mail címre küldhetik el és a válaszokat ugyancsak e-mailben továbbítjuk Önöknek.

Az SZMVSZ (Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége) 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a helyi vállalkozásokra alapozva hozzájáruljon Udvarhelyszék gazdasági fejlődéséhez azáltal, hogy egyrészt további piacokat biztosítson számukra szolgáltatásaiknak és termékeiknek, másrészt hasznos szolgáltatásokat nyújtson tevékenységük gyakorlása, fejlesztése érdekében, valamint határozottabban fel tudjanak lépni érdekeik védelmében, akár a hatóságokkal szemben is – ha erre szükség lenne.


Céljaink, célkitűzéseink:

– Udvarhelyszék kisvállalkozóinak támogatása és érdekeinek képviselete
– a gazdasági versenyképesség serkentése a román és nemzetközi üzleti környezetben
– együttműködő viszony fenntartása a helyi önkormányzatokkal, civilszervezetekkel, szakintézményekkel
– objektív információgyűjtés és gyors információcsere
– együttműködő vállalkozói hálózat kialakítása
– üzletember-találkozókon, szemináriumokon, konferenciákon, kiállításokon és vásárokon való részvétel

Az SZMVSZ felismerte azt, hogy a kisvállalkozások ereje egyesével nézve lehet, hogy nem nagy, de több száz vállalkozás azonban komoly erőt jelent a társadalomban. Az SZMVSZ több, mint érdekvédelmi szervezet. Tehát nem csak tanácsokkal, információkkal látja el tagjait, szimpatizánsait, segíti őket nagyobb piaci szerephez jutni, hanem az égetően szükséges változásokat is előkészíti majd, akár politikai eszközökkel is küzdve tagjai érdekeinek érvényesítéséért.

Az SZMVSz nyitva áll bárki előtt, aki tagjává szeretne vállni vállalkozásával, vagy akár csak támogatni szeretné törekvéseit.