Nyomtatás

 

Az elmúlt héten találkozóra került sor a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala között.

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) képviselőivel Orbán Árpád alpolgármester és Jakab Attila városmenedzser találkozott. A találkozón a Szövetség részéről részt vettek Jakab Áron Csaba elnök, Marcu Constantin és Geréd Gábor alelnökök.

A Szövetség képviselői ismertették az eddigi eredményeket, tapasztalatokat, majd üdvözölték azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az elmúlt időszakban az önkormányzat a vállalkozók érdekében kezdeményezett, mint például az ingatlanadó kedvező kiszámításának módja a jogi személyek esetében, a megpályázható pénzügyi keret, vagy akár kedvezmények bizonyos illetékek esetében.

A Szövetség részéről javaslatok hangzottak el a város, illetve a térség gazdasági fejlődése érdekében: szóba került a közép- és hosszútávú gazdasági stratégia fontossága, egy, a potenciális befektetők vonzására összeállítandó befektetői kézikönyv létrehozása, illetve a vállalkozóbarát önkormányzat megvalósításához szükséges további intézkedések, lehetőségek.

A megbeszélésen egyértelművé vált, hogy nem áll távol a mikrovállalkozók és a Polgármesteri Hivatal nézőpontja a vállalkozóbarát város koncepciója tekintetében, amely megvalósításában az SZMVSZ, mint a kis- és mikrovállalkozókat képviselő Szövetség, hathatós partner tud lenni – ennek érdekében a jövőben további egyeztetésekre, találkozókra illetve konkrét lépésekre kerül majd sor.