Nyomtatás

 

Az elmúlt héten találkozóra került sor a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és Benedek Zakariás, RMDSZ-es parlamenti képviselő között.

20171005 Benedek Zakarias es Jakab Aron CsabaA találkozóra közös kezdeményezés eredményeként kerülhetett sor, hiszen – mint elhangzott – a vállalkozóknak, vállalkozók képviselőinek a tevékenységükhöz ugyanannyira fontos a törvényhozás képviselőivel való aktív és élő kapcsolat, mint a parlamenternek a hiteles és felelős politizálás érdekében.

A megbeszélésen a kölcsönös megismerésen túl több olyan, különösen az elmúlt hónapokra jellemzői változás is szóba került, amely úgy az SZMVSZ részéről, mint szinte általánosan a többi vállalkozói képviselet szerint is negatívan érintik a gazdasági szféra szereplőit, a helyi és hazai gazdaság egészének a fejlődését veszélyeztetik, sőt akadályozzák. Mindezt olyan okkal, megvilágításban és magyarázattal, mely alapján egyértelműen kijelenthető, a kormány az egész vállalkozói szférát egy kalap alatt bűnözőként kezeli, ezzel együtt a pénzügyi hatóságok és igazságügyi intézmények alkalmatlanságát bizonyítja.

A találkozón a felek kölcsönösen az együttműködésre szavaztak, a jövőre nézve hatékony információcserét, konzultációkat, illetve további találkozókat beszéltek meg.

A találkozóról szóló közleményt, eredeti formájában, a következő linkre kattintva tudja megnyitni új ablakba, olvasásra: itt