Kedden került sor a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és a Goodwill Consulting Kft. szervezésében arra a konferenciára, amelyen a közel 50 érdeklődő vállalkozó, köztük SZMVSZ tagok is, részletes bemutató keretében tudomást szerezhetett a nemsokára kiírásra kerülő pályázatokról. A konferencia végén lehetőség nyílt kérdéseket megfogalmazni, de akár konkrét kapcsolatfelvételre, további egyeztetésekre is sor kerülhetett.

20171212 SZMVSZ és Goodwill ConsultingAz esemény az SZMVSZ felvezetőjével kezdődött, röviden bemutatásra került egy olyan befogadó és független vállalkozói tömörülés munkája, erőfeszítései, szolgáltatásai, amely a régióban először vállalta fel a prioritásként kezelt érdekvédelmen túl a gazdasági környezet egészének alakítását, fejlesztését. Ez utóbbi általános cél nyomán, a hatékony információközlés és információcsere érdekében lett megszervezve jelen konferencia, melyre az egész megyéből jöttek el érdeklődők, jellemzően mikrovállalkozók.

A Goodwill Consulting Kft képviselőjének, Bartis Botondnak a bemutatója során az általános, pályázatokhoz köthető tudnivalókon túl a jelenlévők részletes információt kaptak számos olyan pályázati lehetőségről, amelyek jellemzően városi környezetet feltételeznek. Így bemutatásra kerültek például a POR 2.1a, a POR 2.2, az ún. „microindustrializare”, vagy a PNDR 4.1a, a PNDR 4.1 és a PNDR 4.2 pályázatok, illetve a különböző StartUp kiírások.

Mint bizonyos fenntartásokkal kapcsolatban elhangzott – ilyeneket, egyébként az SZMVSZ is felvetett előzetesen a vállalkozóktól kapott visszajelzések alapján -, ma már nemigen fordulnak elő a nemrég még hétköznapinak számító késedelmes kifizetés, vagy a kimondottan hibakeresés-központú elszámolás; az egész pályázás és annak lebonyolítása gördülékenyebbé, egyszerűbbé vált, amennyiben a pályázó megfelel a feltételeknek.

Sajnos már most vannak olyan pályázati csomagok, melyeknek a kerete az idén kimerült, és ezért valószínűleg nem kerülnek újra kiírásra (például a 6.2 vagy a 6.4), azonban ezzel együtt is az elkövetkező esztendőben még mindig igen sok pályázati lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére – talán a 2014-2020-as ciklus utolsó ilyen „gazdag” éve lesz az elkövetkező, pályázati szempontból. Ezért, mint a cég képviselője is jelezte, érdemes idejében megfontolni és akár belevágni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy 2018 után jelentősen szűkülnek majd a lehetőségek és keretek…