Kedden egyeztetésre került sor az SZMVSZ és a székelyudvarhelyi Polgármester Hivatal vezetője, Gálfi Árpád polgármester között.

20180213 SZMVSZ és Gálfi Árpád megbeszélésA találkozóra a Hivatal képviselőivel már sokadik alkalommal került sor, azonban a polgármesterrel, hivatalosan, ez volt az első olyan alkalom, ahol a Szövetség képviselői élőben közölhették javaslataikat, vállalkozóik kéréseit személyében a városvezetőség felé.

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége nehezményezte, hogy a Hivatal kommunikációja és együttműködése az érdekvédelmi szervezetekkel sajnos a sokadik igéret ellenére sem pártatlan, illetve aktiv. Ugyanakkor hogy jellemzően a városban működő több ezer mikrovállalkozó kéréseit hiába tolmácsolják, az együttműködésre való hajlandóság csupán egyoldalú, hiszen egyáltalán nincsenek, vagy csak ritkán fordulnak elő pozitív intézkedések.

A Szövetség, illetve az általa képviselt vállalkozók kérései felé Gálfi Árpád polgármester pozitívan viszonyult - mint elmondta, az SZMVSZ által az elmúlt hónapok, évek alatt kért infrastrukturális felújítások egy részére, egészében vagy részben már az idén sor kerülhet (ld. a Budvár vagy a Fások utca helyzete), ugyanakkor a vállalkozóbarát önkormányzattal szembeni elvárások közül is többet meg szeretnének valósítani.

A találkozó szókimondó, pozitív és kölcsönösen megértő hangulatú megbeszélésként zajlott.

A következő, <itt> letölthető dokumentumban a talákozóról szóló beszámoló közleményt is elolvashatják...