A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) az elmúlt héten találkozót szervezett a székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség képviselőivel – a rendőrséget Katona Lóránt és Nagy Csilla, az SZMVSZ-t Jakab Áron Csaba, Osváth Barna és Szabó Zoltán képviselte. A megbeszélés tárgya az intézmény tevékenysége, különös tekintettel a kereskedelmi egységeket ellenőrző osztály működésére.

A rendőrség képviselői már a megbeszélés elején kiemelték: szerepük a helyhatósági érdekek képviselete, valamint az érvényben lévő törvények betartatása a hatáskörüknek megfelelően, Székelyudvarhely határain belül, a rendőrség és a csendőrség mellett. Azon esetekben, ahol nincs hatáskörük, ott jegyzőkönyvet vesznek fel, melyet átadnak az illetékes hatóságnak.

Székelyudvarhelyen egyelőre az építkezési felügyelet szakemberhiány miatt még nem működik az intézmény keretében, viszont a kereskedelmi egységeket ellenőrző osztály 2016-tól igen, és maximálisan próbálja ellátni feladatát: ellenőrizték például a működési engedélyeket (melynek adott CAEN kód esetén kötelező a kiváltása, és tevékenységi típustól függően 100-tól 1800 lejig van a költsége), ehhez pedig minden egyes céghez megpróbáltak eljutni.

A működési engedélyeket akkor is ki kell váltani, ha gyártóról van szó, és a gyártás helyszínén eladás is történik. Amikor az engedélyeket ellenőrzik, figyelik egyúttal a kitett órarendet (egyezik-e az engedélyben szereplővel), az ár címkéket, szavatosságot, származási helyet, stb. Amennyiben pénzbírságra kerül a sor, azok összege 2000-től 20000 lejig terjedhet, fizikai személyek esetében 500-tól 5000 lejig – sorozatos kihágás esetén pedig felfüggesztésre kerülhet az egység működési engedélye. Természetesen – a helyzet súlyosságától függően – első esetben próbálják felszólítással megoldani a dolgot.

A reklámfelületek ellenőrzése (engedély, megfelelő elhelyezés, tartalom, stb) az építkezésekkel foglalkozó osztály hatáskörébe tartozna, ezekkel nem foglalkoznak egyelőre.

Az SZMVSZ képviselői a nyitottság és átláthatóság jegyében fogalmaztak meg kérdéseket, kéréseket. Egyrészt a szélesebb körű tájékoztatás hiánya került kiemelésre – például nincs az intézménynek saját weboldala, ahol közzé lennének téve az elérhetőségek, célkitűzések, nyomtatványok, statisztikák, stb.. Másrészt javaslatként hangzott el, hogy a helyi rendőrség rendszeresített, betervezett konkrét ellenőrzéseiről, „razziáiról” jó lenne időben értesíteni az érintetteket, hiszen az elhangzottak alapján a cél nem a büntetések számának növelése, hanem a megelőzés, normalizálódás. Főként, mivel nem ritka, hogy a Polgármesteri Hivataltól kapott konkrét lista alapján történnek ilyen ellenőrzések.

A helyi rendőrség részéről, mint már említésre került, az elmúlt években próbáltak minél több esetben figyelmeztetésekkel oldani meg ügyeket, és csak ott büntetni, ahol nem történt előrelépés – a következő időszakban azonban szigorúbban fognak venni egyes kihágásokat, hiszen például még az idén, 2017-ben is több mint 500 kereskedelmi egység nem váltott ki engedélyt a megadott határidőig.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy az ellenőrzéseket civil ruhás szakember végzi, aki figyelmet fordít arra is, hogy a gyerekeket kiszolgálják-e például cigarettával vagy alkohollal.

Végezetül a két szervezet képviselői megegyeztek abban, hogy megpróbálnak szorosabban együttműködni a következőkben a vállalkozók, illetve a lakosság érdekében