A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége kiadásában 2018 utolsó napjaiban jelent meg a "Taposóaknák a román gazdaságban" című könyv.

A könyvet a kiadó a következő szavakkal ajánlja:

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének az érdekvédelmen, a tagoknak nyújtott szolgáltatásokon túl kiemelt célkitűzése a gazdasági környezet javítása, fejlesztése, amelynek többek közt elemzésekkel, felmérésekkel, javaslatcsomagok kidolgozásával, és információnyújtással próbál eleget tenni.
Jelen kiadvány is ez utóbbi célkitűzésnek próbál megfelelni egy olyan gazdasági környezetben, amelyre az instabilitás, a kiszámíthatatlanság és a vállalkozók, vállalkozások következetes kivéreztetése jellemző.
És egy olyan környezetben, ahol az ellenőrzések során – különösen állami szervek esetén – a „ha van sapka, ha nincs sapka” elv alapján mindenki bűnös, könnyen eshet csapdába a tapasztalatlan cégvezető.
E kiadvánnyal szeretne tehát a Szövetség megelőző jelleggel lehetőséget biztosítani kezdő és gyakorló vállalkozóknak, vállalkozást vezetőknek, a gazdasági bűncselekmények világában való eligazodásra, a törvénysértések elkerülése érdekében.
Ennek megfelelően a szerkesztés során tapasztalt szakemberek segítségével próbáltunk a konkrét törvények felsorolása mellett kiemelt jelentőséget biztosítani az érthetőségnek, értelmezhetőségnek, a számos példát és magyarázatot tartalmazó kiegészítésekkel.
A könyv anyagának megértéséhez nem szükséges jogi ismeretek megléte, nem szükségesek jogi tapasztalatok, ugyanakkor nem használható jogi kézikönyvként, illetve adott jogterület átfogó megismerésére, viszont igencsak alkalmas lehet az alapvető összefüggések megértésére.

 

A kiadvány a Hargita Megyei Közpénzügyi Hivatal vezetőjének, Dimén Hunor Dénes ajánlásával, Marosi György ügyvéd és Szilágyi István közgazdász szerkesztésében, Andrási Irma lektorálásával jelenhetett meg.

A kiadvány megjelenését támogatta Székelyudvarhely Önkormányzata.