Kedden, 2019.06.25-én került sor arra az SZMVSZ tagoknak szánt előadásra, amelynek meghívottja Magyari Attila online marketing szakember, az Mkdaa Opti Boost Kft. vezetője, és helyszíne a Városi Könyvtár volt.

201906 - Online marketing előadás, Magyari AttilaAz előadó elsődleges szakterülete a célcsoport szegmentált kommunikáció. Ez volt az a téma, amelyen belül a regisztrált SZMVSZ tagok (10 hely volt meghirdetve) konkrét információt kaphattak a lehetőségekről, módszerekről, költségekről.

Az online marketing eszközei jelentős mértékben a facebook-instagram-google triumvirátus. Amikor online marketingről beszélünk, az előadót idézve, nem az a kérdés, hogy melyiket használjuk, hanem hogy ki a célcsoport - ugyanis ezeket az eszközöket, mint tölcsért kell elképzelni a kommunikációban.

Nem hiába jelenik meg egyébként minden mondatban a célcsoport: ez az az adatbázis, amelyet a legnehezebb jól meghatározni. Persze, lehetnek azért más problémák is - ilyen az üzenet vagy a kreatívitás, vagy akár a bizalom kérdése: ez utóbbival kapcsolatban míg egy kampány elsődleges célja a bizalomerősítés, egy kampány eredményességét nem mindig lehet egyértelműen hozzámérni a használt eszközökhöz. 

De bármilyen trükköket is mutatott a szakember, az azért egyértelművé vált, hogy nem könnyű egy jó hatásfokú, költséghatékony online kapmányt elindítani. Szerencsére azonban van, akiknek ez rutinfeladat - mint például az előadó által is képviselt ügynökségeknek. Ha a résztvevőkből nem is lett helyben online marketing szakember, de ez legalább mindenkiben letisztult - és adott esetben, lesz, akihez "nyúlni"!