Nyomtatás

(...)

9.40 Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke a mikrovállalkozók részéről szólal fel, azt mondja, arra számított, hogy a képviselők vitája után szólal meg, meglepi a csend. Üdvözli, hogy területarányos adót állapítottak meg a vendéglátósok esetében, és csökkentették az összegeket, de szerintük nem eléggé. Ezúttal is nagynak találják a Tourinfo által megszabott összeget, hogy bekerüljenek a turisztikai iroda által szerkesztett katalógusba. A 300 lejt túl nagynak találják és 30 lejt javasolnak, amit egyébként még mindig soknak éreznek.

Szeretnék továbbá, ha 0,8-as kulcs alapján számolnák ki az épületadót a jelenlegi 1 százalék helyett.

A gépjárműadó esetében úgy gondolják, túl nagy emelés történt, kérik mérsékelni a 2018-ban alkalmazott szintre. A parkolóbérletek esetében pedig a vállalkozók erősen diszkriminatívan vannak szerintük kezelve, a magánszemélyekhez képest 60-80 százalékkal többet kell fizetniük. A de minimis pályázatokról úgy gondolják, hogy a jelenlegi határozat csak a nagyvállalkozóknak biztosít lehetőségeket, szeretnék, ha a kisvállalkozóknak is lenne ilyen.

(...)

Nagy György, az UKKSZ elnöke az érintettség jogán szólal fel, az UKKSZ gesztust gyakorol a városvezetés fele, és idén nem kéri az épületadó 0,8 százalékra csökkentését a jelenlegi 1 százalékról tekintettel a városban végzett beruházásokra, pozitív változásokra. Az UKKSZ a párbeszédben bízik, elhoztak egy javaslatot, és kérik a városvezetéstől, hogy fontolják meg.

(...)

Derzsi László ez esetben módosító javaslattal áll elő az RMDSZ részéről, alkut kínál. Kéri a koalíció kampányígéretének betartását, a vállalkozók épületadójának mértékét csökkentsék 0,9 százalékra 1 százalékról. A polgármester szólal fel, de nem lehet érteni, mint mond, csak azt, hogy fontos a minőségi változás, a befizetett adót megfelelően használják fel.

(...)

Hajdó Csaba a szünet után azt mondja, a koalíció részéről támogathatónak tűnik az RMDSZ javaslata, annyit még hozzátennének, hogy azokra a magánszemélyekre is vonatkozzon ez, akiknek a tulajdonában kereskedelmi célra használt ingatlan van.

(...)