• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Kategória: Törvények, rendeletek

Tekintettel a decemberi csoportos villamosenergia beszerzés eredményeire melynek során 30 vállalkozás számára összesen több, mint 245.000 lej megtakarítást sikerült elérni, tavasszal újabb székelyföldi szintű közös árambeszerzést szerveznek, illetve energiabeszerzési társulás létrehozását erősítenék, hogy jelentősen csökkenthetővé váljanak a rezsi költségek.

Minél többen vannak a csoportban, annál nagyobb lesz a közös fogyasztás és annál alacsonyabb árszintet lehet majd elérni.

Maga a beszerzési folyamat elektronikus aukció keretében megy majd végbe, amit teljes egészében a korábban már bizonyított Ensorce folytat le, aki saját fejlesztésű elektronikus aukciós felületén versenyezteti meg a szolgáltatókat egymással (majd utólag intézik a teljes papírmunkát is). A teljes folyamatról, a referenciákról és minden lényegi dologról az Ensorce prezentációjából lehet tájékozódni, amit itt lehet letölteni az SZMVSZ weblapról is.

Az Ensorce Kft. díjazása a csatlakozó tagok egyedi bázisáraihoz (aktuális ár vagy szabad piaci ajánlat) képest viszonyított éves megtakarítás 30%-a, ennek érdekében az Ensorce a csatlakozó cégekkel egyedi szerződést köt (az egyedi szerződések mintáit a lenti elérhetőségeket lehet igényelni). A szerződés értelmében a tagok vállalják, hogy az aukciót követően leszerződnek a legjobb ajánlatot tevő szolgáltatóval (csak ha a végső ár alacsonyabb, mint a jelenlegi vételi áruk vagy a legjobb érvényes ajánlatuk), az Ensorce pedig kötelezettséget vállal a beszerzés A-tól Z-ig való lebonyolítására. Mivel a díjazás teljes mértékben sikerdíj alapú, a csatlakozásnak kizárólagosan sikeres energiakereskedelmi szerződés esetén van költsége, melyet a fogyasztók a keletkezett megtakarításból térítenek meg (ha nincs megtakarítás, akkor értelemszerűen költség sincs).

Annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban menjen le az áram beszerzés (nyár elején rendszerint jelentős áremelkedésre lehet számítani), szorosak a határidők. Első lépésként minden csatlakozni kívánó vállalkozás részéről szükség lesz az alábbiak szkennert másolatára:

  • utolsó 12 havi villamos energia számlák minden fogyasztási pontra (fogyasztások összesítése végett)
  • érvényben levő villamos energia szerződések és utolsó aláírt módosító okirat - act aditional (annak érdekében, hogy meg lehessen vizsgálni nincsenek-e a beszerzést/szolgáltatóváltást korlátozó tényezők belefoglalva)
  • érvényes szabadpiaci ajánlat (csak amennyiben valakinek van ilyen) az utólagos sikerdíj kiszámítása érdekében

A fentieket a lennebb található elérhetőségre kell elküldeni szkennelve, emailben (emailcímet beszúrni) 2020. március 31-ig, majd ezek után kerül sor a valós, közös fogyasztások összesítésére, a tagok és az Ensorce közötti szerződések megkötésére, az aukció lebonyolítására és a nyertes szolgáltatókkal való szerződéskötésre.

A tervek szerint az utolsó pontot április végéig kellene elérni! Ehhez viszont az kell, hogy minden, csatlakozni kívánó időben elküldje a kért iratokat!

Az energiabeszerzési folyamattal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre a válaszok csatolva megtalálhatóak, de minden műszaki, technikai részlettel egyébként a következő elérhetőségeket kérjük igénybe venni:
Török Gergely (az Ensorce képviselője), Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0745-350596

Tapasztalatok szerint közösen akár 10-30%-al alacsonyabb energiaárak érhetőek el…

Letölthető dokumentumok:
gyakori kérdések
Ensorce bemutató

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.04.14.

Ismét drágul a cigaretta, idén már másodszor Ez a második emelés az év eleje óta, miközben a...

Sajtófigyelő 2024.04.07.

Uniós viszonylatban Bulgáriában és Romániában drágult a legnagyobb mértékben a hús egy év alatt A...

Sajtófigyelő 2024.03.31.

Eurostat: Romániában közelít az uniós átlaghoz az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson számított...
Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata