forras: udvarhely.roA Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége kezdeményezésére a hét elején találkozóra került sor a szövetség képviselői, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások vezetője, illetve az Udvarhelyszéki Vendéglátósok Szövetsége vezetője részvételével.

A találkozó célja a gazdasági károk enyhítésére vonatkozó szempontok egyeztetésén túl a vírusterjedés lassításában, akár megállításában való részvételi lehetőségek feltérképezése volt.

A megbeszélést követően a résztvevők találkozót kezdeményeztek a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal vezetőivel is a témában.

Ezen a vállalkozók által kezdeményezett megbeszélésen, tájékoztatták a város vezetőit a segítő szándékukról, ugyanakkor beszámoltak egyes gazdasági folyamatok lassulásáról, leállásáról, és ismertették az ezt követően várható következményeket, kármentési javaslataikat.

Az SZMVSZ, illetve a társult vállalkozói szervezetek álláspontja szerint, amennyiben lesznek további, a gazdasági életet érintő helyi intézkedések, elvárható, hogy egyeztetések történjenek a munkáltatókkal, azok képviselőivel. Kijelentették, részükről továbbra is nyitottak a kommunikációra, együttműködésre, a helyzet mielőbbi javítása, orvoslása érdekében.