• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Hírek

Alkategóriák

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Elismerésemet fejezem ki a IV. alkalommal megrendezett, a VÁLLALKOZZ OKOSAN székelyföldi középiskolás üzleti terv vetélkedő színvonalas lebonyolításáért, melyet széles összefogás jellemzett, Székelyudvarhely Önkormányzata, polgármesteri hivatala pedig társszervezőként támogatott!

A középiskolás fiatalok nagy számú jelentkezése és részvétele a versenyen azt jelezi, hogy komoly érdeklődés van részükről a vállalkozás, vállalkozóvá válás irányában. Az SZMVSZ vezetői pedig előre mutatóan, a jövőbe tekintve, teret és lehetőséget biztosítanak a fiatalok részére, hogy betekinthessenek a vállalkozói lét világába, elősegítve a vállalkozások irányába történő orientálódást.

Gratulálok a rendezvényhez és további hasonlóan sikeres lebonyolítást kívánok! (...)

 

Üdvözlettel:

Czomba Csaba VOSZ társelnök, a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fórumának elnöke

Heti Gazdaság
Két hónappal meghosszabbítják az alapélelmiszerek árréskorlátozását

A kormány szerdai ülésén két hónappal meghosszabbított az alapélelmiszerek árrésének korlátozásáról szóló intézkedés hatályát – jelentette be a mezőgazdasági miniszter

Folytatás, illetve további hírek letöltése: itt

 

Az első és a harmadik helyezést is székelyudvarhelyi diákok nyerték el a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) Középiskolás Programjának erdélyi szintű versenyén Kolozsváron, ahol üzleti tervek mérettettek meg. A tanulókat a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) jutalmazta szerdán.

 

Első díjat nyert a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium csapata (Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária) a GTK Középiskolás Programjának üzleti tervek versenyén, míg a harmadik díjat a szintén helyi Tamási Áron Gimnázium csapata (Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor, Ilyés Tamás) tudhatja magának – közölték a szerdai eseményen. Azt is kihangsúlyozták, hogy a református iskola diákjait Lőrincz Edit, míg a katolikusét Dimén-Varga László és Bálint Csaba készítették fel a megmérettetésre. Az eredmény már csak azért is jelentős, mert összesen negyvenhét csapat versenyzett az erdélyi szintű vetélkedőn.

„Büszkék vagyunk rátok, az eredményeitek magukért beszélnek” – fogalmazott Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke, megköszönve a diákoknak erőfeszítéseiket és azt, hogy jó a hírét vitték Székelyudvarhelynek. Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy ezt más nem értékelte a városban.

Ezek után egyenként nyújtotta át a tanulóknak a szövetségükbe tartozó vállalkozók által összeállított ajándékcsomagokat, majd egyenként szólaltak fel a felkészítő tanárok, akik mind egyetértettek abban, hogy nagyobb figyelmet kellene szenteljen a városvezetés a tehetséges diákokra, ugyanakkor a vállalkozók részéről is több támogató programra lenne szükség. 

A fiatalok megköszönték oktatóik segítségét, és elmondták, nem kis megpróbáltatás van mögöttük, nehéz volt a felkészülés, viszont mindenképp megérte dolgozni.

 

Forrás: székelyhon.ro

 

A székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium és a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) 2023-ban is megszervezte, ezúttal IV. alkalommal, a VÁLLALKOZZ OKOSAN székelyföldi középiskolás üzleti terv vetélkedőt.

Az idéntől 2 napos helyszíni jelenléttel rendelkező vetélkedő színvonalát jelzi, hogy egyrészt szerepel az Oktatási Minisztérium hivatalos versenynaptárában, ugyanakkor Székelyudvarhely Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala is társult szervezőként a programhoz.

A 2023 március 24-i határidőre összesen 50 csapat jelentkezett Székelyföld 9 városából, 15 neves középiskolájából, a gazdasági vetélkedőre. Az online zsűrizést követően 12 csapat, csapatonként 2 diák és egy kísérő tanár jutott be a helyszíni megméretkezésre.

A gazdasági vetélkedő zsűrije neves egyetemi tanárokból, vállalkozókból állt: Márk Dezső Sorin (Csíkszereda, a Román Patronátus Hargita Megyei Kirendeltségének vezetője), Czine Zsolt-Attila (Sepsiszentgyörgy, vállalkozó, az ASIMCOV alelnöke, az Erdélyi Fiatal Vállalkozók Szövetségének elnöke), Fábián István (Marosvásárhely, BBTE tanár, pénzügyi elemző), Györffy Attila (Székelyudvarhely, vállalkozó, SZMVSZ alelnök), Nikoletta Joita (Székelyudvarhely, Senior Business Analyst - Melinda Impex cégcsoport), Rácz Béla-Gergely (Kolozsvár, BBTE tanár - GTK koordinátor), Szél Csaba (Székelykeresztúr, vállalkozó, a KVKA alelnöke).

A helyszíni programok május 13-14-én folytak. Az első nap délutánján szakmai előadásokra került sor: Szakács-Paál István a befektetési lehetőségekről, Farkas Levente a marketingről, valamint dr. Székely Szilárd a kommunikációról tartott tartalmas előadásokat a diákoknak és tanáraiknak a Septimia Hotel konferenciatermében.

Heti Gazdaság
Nagy eséllyel már 2024 első negyedévében létrejöhet az adásvétel az OTP és a Transilvania Bank között

A budapesti székhelyű Concorde brókercég 350 millió euróra (381 millió dollár) értékelte az OTP romániai leányvállalatát.

Folytatás, illetve további hírek letöltése: itt

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Rólunk írták

Nem támogatják a szülők

  A közösség véleményébe enged betekintést a Szé­kely­ud­var­helyi Magánvállal­ko­zók Szövetségének...
2023-06-10 09:57:51

Bővebben ...

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége kiáll a tanárok mellett

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége kiáll a tanárok mellett, úgy vélik, ha valaki...
2023-06-09 06:54:38

Bővebben ...

Egy fél évig nem kaptak számlát, aztán jött a meglepetés

  Több hónapos csend után hatalmas számlák lepték meg a vállalkozókat, volt olyan is, akinek ez a...
2023-03-31 08:02:01

Bővebben ...

Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36


Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata