• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Rólunk írták

 

Elismerésben és jutalomban részesítette a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) azt a két diákcsapatot, amelyek az első és harmadik díjat szerezték meg a 10. GTK Középiskolás Üzleti Terv versenyén Kolozsváron.

 

A 10. GTK Középiskolás Üzleti Terv versenyt december 10-én tartották, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karán. 17 középiskola 42 csapata mérte össze tudását, a rangos verseny döntőjén az előzetes értékelések alapján a húsz legjobb csapat mutatta be ötleteit, üzleti terveit a szakemberekből álló zsűri előtt. A versenyen a legjobb három helyezést elértek közül ketten is székelyudvarhelyiek voltak, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium csapata az első helyen végzett, míg a Tamási Áron Gimnázium csapata a harmadik helyen végzett.

Őket jutalmazta szerda délután a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége a Harghita Business Centerben.

 

Első díjat nyert a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium csapata (Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária) a GTK Középiskolás Programjának üzleti tervek versenyén, míg a harmadik díjat a szintén helyi Tamási Áron Gimnázium csapata (Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor, Ilyés Tamás) tudhatja magának.

„Büszkék vagyunk rátok, az eredményeitek magukért beszélnek” – fogalmazott Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke, megköszönve a diákoknak erőfeszítéseiket és azt, hogy jó a hírét vitték Székelyudvarhelynek. Ezek után egyenként nyújtotta át a tanulóknak a szövetségükbe tartozó vállalkozók által összeállított ajándékcsomagokat, majd egyenként szólaltak fel a felkészítő tanárok, akik mind egyetértettek abban, hogy nagyobb figyelmet kellene szenteljen a városvezetés a tehetséges diákokra, ugyanakkor a vállalkozók részéről is több támogató programra lenne szükség. - írja a Székelyhon.

 

Forrás: szekelyfold.ma

 

Az első és a harmadik helyezést is székelyudvarhelyi diákok nyerték el a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) Középiskolás Programjának erdélyi szintű versenyén Kolozsváron, ahol üzleti tervek mérettettek meg. A tanulókat a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) jutalmazta szerdán.

 

Első díjat nyert a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium csapata (Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária) a GTK Középiskolás Programjának üzleti tervek versenyén, míg a harmadik díjat a szintén helyi Tamási Áron Gimnázium csapata (Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor, Ilyés Tamás) tudhatja magának – közölték a szerdai eseményen. Azt is kihangsúlyozták, hogy a református iskola diákjait Lőrincz Edit, míg a katolikusét Dimén-Varga László és Bálint Csaba készítették fel a megmérettetésre. Az eredmény már csak azért is jelentős, mert összesen negyvenhét csapat versenyzett az erdélyi szintű vetélkedőn.

„Büszkék vagyunk rátok, az eredményeitek magukért beszélnek” – fogalmazott Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke, megköszönve a diákoknak erőfeszítéseiket és azt, hogy jó a hírét vitték Székelyudvarhelynek. Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy ezt más nem értékelte a városban.

Ezek után egyenként nyújtotta át a tanulóknak a szövetségükbe tartozó vállalkozók által összeállított ajándékcsomagokat, majd egyenként szólaltak fel a felkészítő tanárok, akik mind egyetértettek abban, hogy nagyobb figyelmet kellene szenteljen a városvezetés a tehetséges diákokra, ugyanakkor a vállalkozók részéről is több támogató programra lenne szükség. 

A fiatalok megköszönték oktatóik segítségét, és elmondták, nem kis megpróbáltatás van mögöttük, nehéz volt a felkészülés, viszont mindenképp megérte dolgozni.

 

Forrás: székelyhon.ro

 

Az építkezésekben érdekelteknek segít a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) által kiadott Építkezési Lánc című katalógus, amely elérhető nyomtatott formában, de lapozható, illetve le is tölthető a szervezet honlapjáról.

Az építkezéshez kötődő tervezési és kivitelezési folyamatok különböző szintjeit lefedő vállalkozások és szolgáltatásaik bemutatásával, elérhetőségeivel is szolgáló katalógussal jelentkezett a SZMVSZ.

„Az elmúlt időszakban számos vállalkozó és önkormányzat, továbbá beruházók, befektetők és fejlesztők is jelezték a szövetségünk felé igényüket egy tematikus katalógust illetően, amelyből egy adott szakterület minden részletére vonatkozóan találhatnak szolgáltatót, kivitelezőt” – ismertette a kiadványt Jakab Áron Csaba SZMVSZ-elnök. Elmondta, hogy a vállalkozói szervezet gondozásában megjelent, Székelyudvarhely határain is túlnyúló Építkezési Lánc címet viselő katalógus első kiadásával az építkezésekben érdekelteknek próbálnak segíteni.

 

Megtorpanás és rossz hangulat jellemzi a cégeket és cégvezetőket a Transtelexnek nyilatkozó székelyföldi vállalkozói szervezetek vezetői szerint, akik úgy vélik, hogy a helyzeten a minimálbér emelésével kapcsolatos politikai elképzelések sem segítenek. Utóbbiról jellemzően úgy vélekednek, hogy a döntéshozóknak a belengetett lépésekkel ezúttal sem az életszínvonal növelése lesz a célja, hanem a plusz adóbevételek utáni „éhség”, ráadásul, „ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk”, várhatóan ezúttal sem hatástanulmányok alapján döntenek az emelés mértékéről.

 

A minimálbér emelésének témája szeptember elején kavart nagy port a kormánykoalícióban, amikor Marius Budăi munkaügyi miniszter bejelentette, hogy az általa vezetett minisztérium a törvény által meghatározott legkisebb fizetés több mint 17%-os emelését javasolja januártól. A tárcavezető politikai alakulata, a Szociáldemokrata Párt (PSD) éppen múlt héten jelezte, hogy továbbra is kitartanak a bruttó 3000 lejes minimálbérrel kapcsolatos álláspontjuk mellett, miután a munkavállalók tisztességes megélhetésével kapcsolatos direktívát fogadtak el EU-s szinten. Székelyföldi vállalkozói szervezeteket kérdeztünk arról, hogy mi az álláspontjuk a legkisebb fizetés emelésével kapcsolatos tervekről, emellett arra is rákérdeztünk, hogy milyen hangulatot tapasztalnak a cégvezetők körében a mostani gazdasági kontextusban.

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata