• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Előadások

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti terv vetélkedőnek Székelyudvarhelyen, amelyet a helyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiummal közösen szervez.

A vetélkedők szervezése és kivitelezése közben egyértelművé vált, hogy valamiképpen a diákok felkészülését támogatni kellene, hiszen számos, alapvető és gyakorlati információ híján vannak.

A Szövetség végül egy 8-10 részes, 35-45 perces tematizált előadássorozatot tervezett, melyek mellé a versenyekre készülő diákok felkészülés gyanánt egyrészt szabadon letölthetik az előadás bemutatóját (.pps), másrészt az előadás megnézése után kitölthetnek egy tesztet, ahol ellenőrizhetik ezeket az alapismereteiket.

Az eredeti elképzelések szerint az előadások az iskola tanulói előtt folytak volna, egyúttal videóra rögzítve az anyagot. A járványnak köszönhető előírások miatt végül a képzések/előadások majd online lesznek csupán elérhetők és a refis középiskolás diákok + tanáraik számára szabadon elérhetők.

szekelyudvarhely

A 2020-2021-es iskolai évben, de még 2020-ban, a Gazdaság & FIATALOK nevet viselő online előadássorozat három előadására fog sor kerülni a következőkben a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium aulájában:

  1. október 28-án az Üzleti jogról lesz szó, előadó: Bálint Csaba közgazdász, adótanácsadó, tanár,
  2. november 04-én az Emberi erőforrásokról szól majd az előadás, előadó itt is Bálint Csaba,
  3. november 11-én a Költségvetés lesz a terítéken, előadó: Deák Judit közgazdász.

Az előadások médiapartnere a Media Grup Market ADV és a Star rádió.

A programot Székelyudvarhely város önkormányzata is támogatja!

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég képviselőjének, Fancsali Kálmánnak az előadására az SZMVSZ-nél az aktív, illetve hamarosan kiírásra kerülő EU-s pályázatokról, illetve COVID-támogatásokról.

20200903 - Pályázati előadás az SZMVSZ-nél

A megjelent 24 vállalkozó, különböző szakterületek képviselője, rendkívül hasznosnak találta az eseményt, illetve azt az információcsomagot, amely átadásra került.

Mivel a konkrétan elérhető pályázati lehetőségek a tervektől, de másodsorban mindenképpen a pályázni szándékozó vállalkozás mutatóitól függ, az elkövetkező napokban, hetekben további egyedi személyes találkozókra fog sor kerülni a pályázatíró és vállalkozók között.  

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az érdekes és tartalmas online konferenciára, amelyre május 25-29 között kerül sor.

A rendezvény a Restart konferencia nevet viseli és célja újraindítani, talpra állítani az erdélyi kis- és középvállalkozásokat.

A részvétel teljesen INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A www.nagyrestart.ro weboldalon megtaláltok minden további információt. A weboldalon megtaláltok minket is partnerként :).

202005 - Restart online konferencia Be kell látnunk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetből kilábalás, nem pár cégen múlik, hanem eredményesen talpra álló vállakozások százain és ezrein.

Több mint 30 előadó, hogy megértésünk legyen:

  • a nagyképről, a változó társadalmi trendekről
  • a hatóságok mozgásteréről, lépéseiről
  • vállalkozóként a konkrét teendőkről  

Támogassuk magunkat, támogassuk egymást a jelenlétünkkel! www.nagyrestart.ro

 

Kedden, 2019.06.25-én került sor arra az SZMVSZ tagoknak szánt előadásra, amelynek meghívottja Magyari Attila online marketing szakember, az Mkdaa Opti Boost Kft. vezetője, és helyszíne a Városi Könyvtár volt.

201906 - Online marketing előadás, Magyari AttilaAz előadó elsődleges szakterülete a célcsoport szegmentált kommunikáció. Ez volt az a téma, amelyen belül a regisztrált SZMVSZ tagok (10 hely volt meghirdetve) konkrét információt kaphattak a lehetőségekről, módszerekről, költségekről.

Az online marketing eszközei jelentős mértékben a facebook-instagram-google triumvirátus. Amikor online marketingről beszélünk, az előadót idézve, nem az a kérdés, hogy melyiket használjuk, hanem hogy ki a célcsoport - ugyanis ezeket az eszközöket, mint tölcsért kell elképzelni a kommunikációban.

Nem hiába jelenik meg egyébként minden mondatban a célcsoport: ez az az adatbázis, amelyet a legnehezebb jól meghatározni. Persze, lehetnek azért más problémák is - ilyen az üzenet vagy a kreatívitás, vagy akár a bizalom kérdése: ez utóbbival kapcsolatban míg egy kampány elsődleges célja a bizalomerősítés, egy kampány eredményességét nem mindig lehet egyértelműen hozzámérni a használt eszközökhöz. 

De bármilyen trükköket is mutatott a szakember, az azért egyértelművé vált, hogy nem könnyű egy jó hatásfokú, költséghatékony online kapmányt elindítani. Szerencsére azonban van, akiknek ez rutinfeladat - mint például az előadó által is képviselt ügynökségeknek. Ha a résztvevőkből nem is lett helyben online marketing szakember, de ez legalább mindenkiben letisztult - és adott esetben, lesz, akihez "nyúlni"!  

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége június 10-e és 28-a között 5 napos előadássorozatot/képzést szervez középiskolás fiatalok számára.

szekelyudvarhely

A program célja a gazdasági folyamatok, vállalkozások iránt érdeklődő fiatalok ismereteinek bővítése a reális, mindennapi gazdasági fogalmak, számítások, elvek, törvények és lehetőségek figyelembevételével. Ennek megfelelően több szakember, előadó is közreműködik. A szervezők reményei szerint a képzés segítséget nyújt majd a jövő évi Vállalkozz Okosan székelyföldi üzleti terv vetélkedőn való részvételhez is.

A programra jelentkezni lehet személyesen az SZMVSZ irodában, vagy levélben a szervezet hivatalos elérhetőségén.

A program helyszíne a Gondűző szálloda konferenciaterme, tervezett létszám 15 fő - a részvétel ingyenes. 

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.03.17.

15 millió eurót fektet be Kovászna megyében az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztő A...

Sajtófigyelő 2024.03.03.

Románia megkapta az első hivatalos véleményt az OECD-csatlakozásáról A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési...

Sajtófigyelő 2024.02.25.

Romániában négyszer magasabb a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élő fiatalok aránya...
Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata