• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Előadások

„Két fontos részre oszlik: hatóság (környezetvédelmi g( y ügynökségek) és ellenőrzés (környezetvédelmi őrség). Háromszintes rendszer: túl nagy a bürokrácia, nem mindig tiszta a felelősség kérdésköre, sokba kerül a fenntartása. Átalakulás várható a közeljövőben... Teljes egészében átvettük az EU‐s környezetvédelmi jogszabályokat (aquis communitaire): alaptörvény a 195/2005. SKR-et jóváhagyó 265/2006. számú törvény a környezet védelméről. Horizontális jogszabályok: pld. környezetvédelmi engedélyezés, környezeti információkhoz való hozzáférés stb. Tematikus jogszabályok: víz, levegő, talaj, zaj, biodiverzitás, városi környezet, vegyi anyagok, hulladékgazdálkodás, környezetvédelmi alap”


Előadó:
Péter Pál

Letöltés: itt

„Hosszú távú sikereket a vállalatok csak úgy tudnak elérni, ha egyformán figyelembe veszik és megfelelően alkalmazzák a gazdasági, természeti és társadalmi érdekeket. Klasszikus környezetvédelem – „csővégi megoldások” A környezettudatos vállalatirányítás egy koncepció, meggyőződés és egyben magatartási forma, melynek alapvető célja, hogy a vállalati tevékenység ne veszélyeztesse az emberek egészségét és a környezetet. Ez azt jelenti, hogy nemcsak egy megbízott személy vagy esetleg egy osztály felelős a környezetvédelemért, illetve az ezzel kapcsolatban felmerülő feladatok ellátásáért. ... A környezeti politika tartalmazza a prioritások kijelölését, a célok meghatározását, valamint ezek elérési módjait...”


Előadó:
Ambrus László

Letöltés: itt

„1. Kis –és középvállalkozások képzési és tanácsadási szolgáltatásokhoz való hozzáférését támogató országos program. 2. KKV női menedzserei vállalkozói kultúrájának fejlesztését célzó országos program. 3. Kézművesség és népművészet támogatását célzó országos program. 4. A termékek és szolgáltatások piaci értékesítésének fejlesztését és korszerűsítését célzó program. 5. KKV évi Vására -TIMM- megszervezésének programja. 6. START- Fiatalok vállalkozási ismereteinek fejlesztését és finanszírozáshoz való hozzájutását célzó program. 7. KKV beruházott profitadó mértékéig való támogatását célzó program. 8. Többéves nemzeti program a vállalkozás transzferre (továbbadásra)...”

Letöltés: itt

„010 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică (OMEF 2296/2007) Formular 010 Se completează de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică. Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni se completează când se modifică datele declarate anterior. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor. Se completează în două exemplare. ... 020 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române (OMFP 262/2007) Formular 020 Se completează de persoanele fizice, altele decât cele care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor. ...”


Előadó:
Czika Edith

Letöltés: itt

„Hargita megye és Székelyföld gazdasági felemelkedésében a turizmusnak kiemelkedően fontos szerepe van. Azonban nem mindegy, hogy a székelyföldi turizmusgazdaság milyen szerkezetben fejlődik, vagy a székelyföldi turizmus jövőjét a nagy szállodaláncok, a külföldi tőkebefektetők vagy a helyi tulajdonosok, a helyi szolgáltatók határozzák-e meg. Az én székelyföldi jövőképemben a turisztikai ágazat legfontosabb szolgáltatói: a helyi panziók, éttermek, utazási irodák, programszervezők. Az én jövőképem a gyarapodó családok, gyarapodó közösségek Székelyföldje, s ebben a turizmus szerepe az, hogy a helyben előállított termékeket, a helyi természeti kincseket helyi, székely emberek adják el az ideérkező turistáknak. ...”


Előadó:
Borboly Csaba

Letöltés: itt

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.03.24.

130 alkalmazottját bocsátotta el egy székelyudvarhelyi készruhagyár Janó Edit szerint a...

Sajtófigyelő 2024.03.17.

15 millió eurót fektet be Kovászna megyében az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztő A...

Sajtófigyelő 2024.03.03.

Románia megkapta az első hivatalos véleményt az OECD-csatlakozásáról A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési...
Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata