• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Előadások

Holnap, szerdán, 2018. február 14--én, 13:00 órától kerül sor az SZMVSZ Kerekasztal keretében egy újabb találkozóra, ezúttal az OSIM Hargita-Kovászna megyei PATLIB központjának vezetőjével, Adelina Stanciuval.

A Kovászna megyei PATLIB központ alintézményeként az SZMVSZ keretében működő irodában a Kerekasztal előtt a havi ügyfélfogadásra feliratkozó érdeklődő vállalkozóknak az ingyenes tanácsadás keretében lehetőségük van konkrét szabadalmi vagy védjegyoltalmi kérdésekben tájékozódni, ügyet intézni az ügyvivő asszonny közreműködésével.

Az ügyfélfogadás után minden érdeklődő általános tájékoztatást, kérdéseire válaszokat kaphat az SZMVSZ Kerekasztal-ra jellemző kötetlen beszélgetés keretében a témát illető törvénykezésekről, folyamatokról, tudnivalókról

A találkozó támogatója a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár.

Hétfőn, 2017. szeptember 18-án, 18:00 órától kerül megszervezésre az újabb SZMVSZ Kerekasztal, melynek keretében meghívottunk, Tiberiu Panescu, a megyei munkaügy vezetője (director executiv: Agenția Judeteana pentru Ocuparea Forței de Muncă Harghita [AJOFM]) tart rövid előadást vállalkozóink számára az általa vezetett intézmény hatáskörébe tartozó legújabb törvényi előírásokról, szabályozásokról.

A találkozó második része egy kötetlen beszélgetés lesz, ahol a vállalkozók kérdéseket tehetnek fel és vitathatnak meg a meghívottal.

 A találkozó támogatója a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár.

Hétfőn, 2017. augusztus 21-én 18:00 órától kerül megszervezésre az első SZMVSZ Kerekasztal, melynek célja alkalmat és felületet teremteni a meghívott által képviselt intézmény és a vállalkozók közti hatékony információ- és véleménycseréhez.

A találkozó meghívottja Dimény Hunor, a Közpénzügyek székelyudvarhelyi kihelyezett irodájának vezetője. A találkozó támogatója a Corvette Kft., és vezetője Bilaus-Nagy András.

Adótörvénykönyv módosításai


Előadó:Katona Hajna
Az adótörvénykönyv legújabb módosításai miatt szervezett előadást 2013. április 18-án, csütörtökön délután a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége. A téma iránt érdeklődőket a Székelyudvarhelyi Közpénzügyi Hivataltól Katona Hajna osztályvezető és a hivatal vezetője, Dimén Hunor Dénes ismertette. Egyebek mellett szó esett a jövedelmadóról, a nyereségadóról ( mikrovállalkozók, nerezidensek, külföldi képviseletek ) és az ÁFA –ról.

Letöltés:

Általános munkavédelmi ismeretek


Előadó:Halmen Péter
Az SZMVSZ februárban munkavédelmi tájékoztatóval folytatta előadássorozatát. A Szövetség havonta szervez vállalkozók tevékenységéhez, működéséhez kapcsolódó témakörű előadásokat. Ez utóbbi a munkavédelmi szabályozásokról, engedélyeztetésekről tájékoztatta az érdeklődőket. Halmen Péter szakember részletesen taglalta a munkavédelmi feltételeket és a szükséges dokumentációk összeállításának lépéseit. Az előadás végén az érdeklődők egyedi esetekre vonatkozóan is feltehették kérdéseiket. A szakember által összeállított információs anyag az SZMVSZ honlapján megtekintehető.

Letöltés:

3. oldal / 8

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata