• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Szövetségi hírek

Nagy sikere volt a II. Húsvéti Vásárnak

Vásárosokban és vásárlókban is bővelkedett a hétvégi II. Húsvéti Vásár.
A szeszélyes áprilisi időjárás miatt kicsit kockázatos volt, de végül igazi telitalálatnak bizonyult az idei vásár új helyszíne, a Patkó. A borús, esős, szeles időjárás ellenére a Márton Áron téren felállított negyven sátor egy percre sem maradt látogató, vásárló nélkül. Volt aki csak nézegette, volt, aki megkóstolta és volt, aki meg is vásárolta a helyi kereskedők kínálta finomságokat. A legnagyobb sikere a hagyományos házi készítményeknek volt.

A gyermekeknek meghirdetett tojásfestő verseny is jó ötletnek bizonyult: 5-12 éves gyerekek neveztek be hagyományos és kreatív rajzokkal díszített tojásokkal. Három tagú zsűri (Lőrincz Zsuzsanna, Róth András, Szőcs Klára) választotta ki a legszebbeket:
- I díj: Nagy Noémi Anita (100 lejes könyv vásárlási utalvány)
- II. díj: Kovács Orsolya (75 lejes könyv vásárlási utalvány)
- III. díj: Kocsis Andrea, (50 lejes könyv vásárlási utalvány)   
A szervezők minden versenyzőnek biztosítanak ajándékot, akik nem vették át, megtehetik az SZMVSZ irodában hétköznapokon 9-13 óra között
A Legszebb Húsvéti Asztal díját Szőcs Klára szalmafonó vehette át, aki a látogatók  szavazatai alapján érdemelte ki a címet (díj: Deák Prod húsfeldolgozó ajándékcsomgja)
A szavazók között kisorsolt nyeremények közül a bőség kosarát Bán Ferenc, a Gordon Prod tejtermék-csomagját Magyari Tünde, míg a Lactis tejtermék csomagját Kocs Ágnes nyerte.
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont könyveket ajánlott fel, ezek nyertesei: Sebők József, Szőke Zoltán, Fancsali Kálmán, Gál Réka, Czikmantori Annamária, Elekes Levente – mindannyian székelyudvarhelyiek, illetve két varsági résztvevő, Nagy Anna-Timea és Magyari Dalma.
A Color Line festékforgalmazó felajánlását (beltéri fehér falfesték 60 négyzetméterre) az udvarhelyi László Judit nyerte.
A nyeremények átvehetők az SZMVSZ irodában.

A SZMVSZ elnöksége köszönetet mond mindazoknak, akik támogatásukkal, részvételükkel hozzájárultak a vásár sikeréhez!

Rendkívüli éves közgyűlés

Több mint két órás rendkívüli közgyűlésen fogadták el az SZMVSZ 2011-es tevékenységi- és költségvetési tervezetét, illetve választottak Varga Zita Anna személyében új alelnököt a megjelentek.
Az április 14-én, csütörtökön 16 órára a Junior konferenciatermébe összehívott éves közgyűlésen a 48 SZMVSZ tagból 21-en képviseltették magukat. A napirendi pontok törvényes elfogadásához szükséges, fele plusz egy létszám hiányában a szövetség vezetősége 17 órától rendkívüli közgyűlést hívott össze.
A rendkívüli gyűlés szabályosan, az összehívóban előzetesen közzétett napirendi pontok sorrendjének betartásával, Birtalan József elnök elnök vezetésével zajlott.
Elsőként a 11 új tag felvételét szavazták meg, majd a résztvevők meghallgatták és elfogadták a SZMVSZ 2010-es évi tevékenységi és pénzügyi beszámolóját, illetve az előterjesztett kilenc új határozatot is. Elvi szavazat született továbbá a Szövetség alapszabályzatára vonatkozó módosító javaslatok (többek közt az elnökségi tagokra vonatkozó szigorítások, székhely-módosítás) kapcsán is. A kilenctagú elnökségből nemrég leköszönt Antal Lóránt alelnök helyére Varga Zita Anna (Zizo’s Green Globe kft., ügyvezető igazgató)  jelentkezett – neki az összes megjelent tag bizalmat szavazott.  Pozitív döntés született az ötödikként napirendre tűzött, Sebestyén Kinga ügyvezető elnök által ismertetett 2011-es év tevékenységi és költségvetési tervet illetően is.
A közel két órás közgyűlés hatodik, egyben utolsó napirendi pontjánál több új, a tagok közötti kapcsolattartás erősítésére és a szövetség tevékenységének népszerűsítésére vonatkozó javaslat is elhangzott. Elvi megállapodás jött létre többek közt egy úgynevezett tagsági kártya kibocsátásáról, amelynek egyrészt a tagságon belüli, egymásnak felajánlott kedvezmények szempontjából volna gyakorlati haszna, ugyanakkor mint reklám- és marketing eszköz is hasznosítható lenne.

SZMVSZ - éves közgyűlés

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége éves közgyűlését 2011 április 14-én, csütörtökön délután 4 órától  tartja a Junior Étterem konferenciatermében. A Szövetség vezetősége felkéri a tagokat, hogy jelenlétükkel tiszteljék meg az eseményt.

Tervezett napirendi pontok:
1. Új tagok validálása
2. Éves tevékenységi- és pénzügyi beszámoló
3. Határozatok megvitatása, elfogadása
3. Alapszabályzat módosítás
4. Elnökség kiegészítése
5. Költségvetési- és tevékenységi terv
6. Javaslatok, egyéb

A Szövetség elnökségét az alapszabályzat szerint három évente választja meg a közgyűlés.
Antal Lóránt alelnök lemondott tisztségéről, ezért szükséges az elnökség kiegészítése. A megüresedett helyre bárki jelentkezhet az SZMVSZ tagjai közül, amennyiben kitölti az ehhez szükséges nyomtatványt és azt aláírva és lepecsételve legkésőbb április 13-ig  eljuttatja a SZMVSZ-hez. A kitöltött íveket személyesen a székhelyen (Székelyudvarhely, Kossuth Lajos utca 43. szám) lehet leadni hétköznapokon 9:00-13:00 óra között. A kitöltött, aláírt és lepecsételt  íveket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre szintén el lehet juttatni.

Támogassa az SZMVSZ-t személyi jövedelemadójának 2%-ával!


Első teljes évét sikeresen zárta a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége. A Szövetség által kitűzött célokat követve a 2010-re tervezett programjainkat megvalósítottuk és próbáltuk minden érdeklődő számára elérhetővé tenni szolgáltatásainkat, rendezvényeinket. Számos előadást, konferenciát szerveztünk, tagjaink, szimpatizánsaink száma folyamatosan növekszik, segítettük a kisvállalkozókat vásáron való részvétellel, kapcsolatteremtéssel, szakmai tanácsadásokkal.

Ha úgy gondolja, hogy a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége eddigi programjaival, szolgáltatásaival hozzájárult vállalkozása vagy egyéni ismereteinek fejlesztéséhez, ajánlja fel adója 2%-át Szövetségünk számára és ezzel támogathatja további programjaink megvalósítását.

Név: ASOCIAŢIA SZÉKELYUDVARHELYI MIKROVÁLLALKOZÓK SZÖVETSÉGE
Adószám (cod fiscal): 25991065
Bankszámlaszám: RO61 RZBR 0000 0600 1196 7834, Banca Raiffeisen – Odorheiu Secuiesc
Székhely: 535600 Odorheiu Secuiesc, Str. Lemnarilor, Nr. 14
Iroda - ügyfélfogadás: 535600 Odorheiu-Secuiesc, Str. Kossuth Lajos, Nr. 43

A kitöltött nyomtatványt (letöltés) személyesen leadhatja a Pénzügyi Hivatalnál, vagy eljuttathatja hozzánk, és mi továbbítjuk a Hivatal felé.

A szervezetről további információkat talál honlapunkon - www.szmvsz.ro

Köszönjük Bizalmát!
Székelyudvarhely
2011. április

Informatikai alapismeretek elsajátítását célzó tanfolyam indul februárban.

A három és fél hónapos,  február 11-én kezdődő és május végéig tartó képzés során a  résztvevők informatikai  (szövegszerkesztés, PP bemutató, táblázatkezelés, a világháló - használata, adatbázis kezelés)  valamint marketing és design (formatervezés) alapismereteket sajátíthatnak el.
A képzésre a helyek száma korlátozott, összesen 40 hely biztosított. Az órákra minden második hétvégén, a Tamási Áron Gimnázium informatika tantermében, 20-20 fős csoportokban kerül sor.   
A képzés tartalmaz  84 óra oktatást, a vizsgadíjat, a diplomát, a felkészüléshez szükséges tananyagot és segédanyagot.

A képzést a Szülőföld Alap támogatja.

Elérhetőség:
Székelyudvarhely, Kossuth Lajos u 43 sz, hétfő-péntek: 9-13 óra
telefon: 0748 384593, 0366 103793
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.04.14.

Ismét drágul a cigaretta, idén már másodszor Ez a második emelés az év eleje óta, miközben a...

Sajtófigyelő 2024.04.07.

Uniós viszonylatban Bulgáriában és Romániában drágult a legnagyobb mértékben a hús egy év alatt A...

Sajtófigyelő 2024.03.31.

Eurostat: Romániában közelít az uniós átlaghoz az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson számított...
Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36

Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata